Puntúa de l'1 al 5 els següents aspectes de les noves seccions.
Pregunta 1 2 3 4 5
Disseny del nou entorn
Facilitat d’ús
Utilitat de les gestions que pots realitzar
Impressió general

1 - Quin és el contingut d'un projecte d'un edifici d'habitatges d'obra nova? El COAC disposa d'alguna guia d'ajuda?

El projecte és el conjunt de documents mitjançant els quals es defineixen i determinen les exigències tècniques que prescriu la LOE (Llei d'Ordenació de l'edificació), i en el que es justifiquen tècnicament les solucions proposades d'acord amb les especificacions requerides per la normativa tècnica aplicable (definició Part I del CTE). El seu desenvolupament es pot fer en fases: Projecte Bàsic i Projecte d’Execució.

El contingut mínim d'un projecte d'edificació queda recollit a l'annex 1 del CTE, tenint present que des d'altres reglamentacions d'àmbit català ordenances i /o ordenances que regulen els procediments d'intervenció municipals en les obres, es pot prescriure altre contingut de caràcter complementari.

Des de l'OCT, s'ha treballat en diferents documents d'ajuda per a la redacció dels projectes —per a edificis de qualsevol ús, edificis plurifamiliars i habitatges unifamiliars— així com un model d'exemple de memòria de projecte bàsic i d’execució d'un edifici d'habitatges plurifamiliar. Els podeu consultar en aquest enllaç.

(Data de publicació: juliol 2020)

2 - Quin és el contingut mínim d'un projecte d'intervenció en un edifici existent?

Tal com es recull a la pregunta “Quin és el contingut d'un projecte d'un edifici d'habitatges d'obra nova? El COAC disposa d'alguna guia d'ajuda?”, el projecte descriu, entre d'altres, la intervenció que es vol dur a terme i en defineix les exigències tècniques que li són d'aplicació que, diferiran substancialment, en funció del tipus i abast de la intervenció. Per tant no es pot definir, de forma generalitzada, quin és el contingut mínim d'un projecte d'intervenció en un edifici existent, ja que sempre haurà de donar resposta a la singularitat de cada una de les intervencions.

Ara bé, entenent que hi ha un tipus d'intervencions de característiques similars, des de l'OCT del COAC s'han preparat unes guies per a l'elaboració del projecte en intervencions en edificis existents. Aquestes guies volen ser una ajuda en la definició del contingut dels projectes d'uns tipus d'obres que s'estan duent a terme de forma generalitzada (divisió d'habitatges, canvi d'ús de local a habitatge, etc.)

També podeu consultar els quadres resum elaborats per l’OCT amb l'extracte dels diferents àmbits d'aplicació dels Documents Bàsics, la LOE i el CTE per a les diferents actuacions en edificis existents.

(Data de publicació: juliol 2020)

3 - Què ha de contenir un projecte d'enderroc?

Tot i que un projecte d'enderroc d’una edificació o part de la mateixa és una intervenció subjecta al visat obligatori, no es tracta un projecte d'edificació.

El contingut mínim del projecte serà:

  • La memòria, que inclourà, tant les dades generals que descriguin de l’objecte del projecte i els agents que hi participen, com les dades tècniques necessàries per poder portar a terme l’enderroc amb total seguretat sense afectar ni a les persones ni al seu entorn. Serà especialment rellevant incorporar les condicions tècniques, constructives i estructurals de l'edifici o part a enderrocar.
  • Els amidaments, desenvolupats per partides i agrupats en capítols, contenint totes les descripcions tècniques necessàries per a la seva especificació i valoració.
  • El pressupost, també desenvolupat per partides, afegint una valoració final organitzada per capítols, incloent‐hi el pressupost de l’Estudi de seguretat i salut i el de l'Estudi de gestió de residus.
  • El plec de condicions tècniques, especificant les prescripcions necessàries i mesures de seguretat pel correcte desenvolupament dels treballs tant abans de l’inici de l’enderroc, com durant i després de l’execució.
  • La documentació gràfica que permeti la ubicació de l’edifici a enderrocar, la seva configuració geomètrica i espaial, així com les possibles afectacions a l’entorn immediat i les proteccions previstes.

Com a documentació complementària obligatòria, caldrà adjuntar sempre l’Estudi de seguretat i salut i l’Estudi de gestió de residus, siguin elaborats pel mateix tècnic o per un de diferent, així com els documents o projectes parcials que es considerin necessaris i les possibles afectacions a via pública i propietats colindants.

Podeu consultar el document elaborat per l'OCT: guia per a l’elaboració d’un projecte d’enderroc.

(Data de publicació: juliol 2020)